Toegankelijkheid website

GlaxoSmithKline streeft ernaar de inhoud van deze website toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Wij zijn van mening dat deze website voldoet aan de gestelde eisen voor niveau A van World Wide Web Consortium Web Accessibility Initiative (WCAG WAI) 2.0 Guidelines en deze zelfs overtreft.

Lettergrootte

Vele browsers bieden de mogelijkheid de tekstgrootte aan te passen. U kunt dit doen met behul¬p van de tekengrootte optie, te vinden onder ‘Beeld’ en vervolgens ‘Tekengrootte’, of met behulp van de Ctrl + en Ctrl – toetsen op uw toetsenbord.

Alternatieve tekstomschrijvingen voor afbeeldingen

Alle afbeeldingen zijn voorzien van toepasselijke alternatieve tekstomschrijvingen.

Headerelementen

Er zijn HTML headerelementen gebruikt voor de weergave van de paginastructuur, en ter ondersteuning van software die het navigeren van header naar header binnen de pagina mogelijk maakt.

Linkteksten

Alle hyperlinks moeten ook buiten hun context begrijpelijk zijn en worden duidelijk aangegeven in een tekststijl die afwijkt van de hoofdtekst.

Alternatief voor JavaScript 

Daar waar JavaScript of andere scripts worden gebruikt voor navigatie of functionaliteit wordt een alternatief geboden indien uw browser deze niet ondersteunt.

Kleurcontrast

Wij hebben de kleurencombinaties van de teksten en de achtergrond gecontroleerd om te zorgen voor voldoende contrast en hebben de informatie niet enkel met kleur aangeduid.

Stijlbladen

Wij hebben Cascading Style Sheets (CSS) gebruikt voor het beheer van de paginaweergave en de inhoud voorzien van een goed gestructureerde markup. Als CSS niet wordt ondersteund of is uitgeschakeld, is de inhoud van de site nog steeds toegankelijk en kan deze worden gelezen.

PDF-documenten

De meeste PDF-documenten zijn eveneens als HTML-versie beschikbaar op deze website. Mocht u echter gebruik willen maken van een schermlezer voor de PDF-documenten, raadpleeg dan het Adobe Accessibility Resource Center.